Skorthalia (Grekisk vitlökssås)

Passar bra till kotletter & skaldjur. Passar även som salladsdressing.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

4 st Vitlöksklyftor
0,5 dl Sötmandel
2 st Äggulor
1 st Citron
2 msk Kallt vatten
2 dl Olivolja
1 tsk Salt

Gör så här

Skala vitlöksklyftorna & pressa dom med vitlökspress.

Skålla mandeln & skala dom, stöt sedan ihop dom med vitlöken.

Blanda sedan väl vitlöksmandeln tillsammans med äggulorna & saltet i en skål.

Pressa citronen, blanda saften med vattnet & blanda detta omväxlande med oljan.
Börja att tilsätta droppvis av oljan & öka mängden efter hand. Rör oavbrutet tills all olja är tillsatt & såsen blivit slät & jämn (ungefär som tunn majonäs).

Förvaras i en burk med lock i kylskåpet tills den ska serveras.
Visningar:
1166
Sparat:
19

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.