Skurna pralinkakor

En sats deg ger allt från 40-70 stycken små kakor med smak av mandelmassa och choklad.

Betyg (4 röster)
Antal personer
50 st
Skurna pralinkakor

Ingredienser

4 dl mjöl
1 tsk vaniljsocker
50 g mandelmassa
1 dl florsocker
200 g margarin
50 g mörk blockchoklad

Gör så här

Sätt ugnen på 175°C.
Hacka blockchokladen grovt och riv mandelmassan.
Rör margarin, florsocker, riven mandelmassa och vaniljsocker poröst.
Blanda i mjölet och chokladen och arbeta ihop till en smidig deg.
Dela degen mitt itu och forma två rullar, cirka 4 cm i diameter.
Rulla dem i pärlsocker, och ev hackad mandel.
Lägg dem kallt att hårdna.
Skär sedan rullarna med vass kniv i cirka 1/2 cm tjocka skivor och lägg dem på bakplåtspapperklädd plåt.
Grädda i 10-12 minuter.
Låt svalna på galler.
Visningar:
5504
Sparat:
105

LIKNANDE RECEPT

Pralinkakor
över 2 månader