Släta bullar till semlor

Kanon recept på en mycket smidig och
lättarbetad deg,jag lovar att den Inte blir
lika kladdig som vanlig bulldeg.

Betyg (2 röster)
Antal personer
35-40 st

Ingredienser

1 pkt jäst för söta degar
150 g mjukt smör
5 dl mjölk
2 ägg
2 dl socker
3 krm salt
3 krm hjorhornssalt
13-15 dl vetemjöl

Gör så här

Häll i nästan allt mjölet (spara några dl att hälla i i slutet
+ till utbak)i assistenten.Tillsätt socker,salt ,hjorthornssalt,
det rumsvarma smöret och smulad jäst.
Kör assistenten några minuter så det blandar sig.
Tillsätt äggen och kör runt någon minut.
Värm under tiden mjölken till 37 grader och slå den
över mjölblandningen medan maskinen går.
Arbeta ihop till en smidig deg,tillsätt ev.det sista mjölet.
Låt jäsa övertäckt ca.45 minuter.
Ta upp degen och knåda ihop den.
Dela degen i ca 35-40 bitar (ca 55g/bulle)och
rulla släta.
Låt jäsa på övertäckt plåt ca 30 minuter.
Grädda mitt i ugnen 8-10 minuter,225grader.
Visningar:
5052
Sparat:
77

LIKNANDE RECEPT

Bullar recept
Mina bästa kött..
av boz1965
över 2 månader
Riktigt smarrig..
över 2 månader
Fläskfilé du in
över 2 månader
LCHF - Pones (g
över 2 månader
Kanelbullar..
över 2 månader
LCHF- Bröd
av Lolan
över 2 månader