Slottsstek

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

1,2 kg fransyska eller rostbiff
1 gul lök
1 morot
1 bit rotselleri
3 dl köttbuljong
25 g smör
1 dl vispgrädde
2-3 msk beurre manié
5 st ansjovisfiléer
1 msk tomatpuré
1 msk vinäger
1 msk mörk sirap
salt
peppar
lagerblad
timjan
3 kryddpepparkorn

Gör så här

Bind upp steken ordentligt. Bryn den uppbundna steken runt om i 10-15 minuter i stekgryta. Låt grönsakerna som skurits i 2 cm stora bitar bryna med på slutet. Fyll på med 1 dl buljong, ansjovis, vinäger, sirap, tomatpuré och kryddor. Låt vätskan nästan koka bort, rulla steken i koncentratet. Späd med 1 dl buljong och låt koka in igen. Upprepa inkokningen med den sista mängden buljong. Passa så att inte steken bränner vid. Späd med lite vatten och låt steken bräsera färdigt under lock. Tag upp steken, fyll på med grädden i grytan och koka upp. Klicka ned beurre manié och sjud under vispning några minuter. Smaka av och sila upp såsen.
Visningar:
2189
Sparat:
22

LIKNANDE RECEPT

Slottsstek med
av lennali
över 2 månader
Herrgårdsgryta
av Gnagett
över 2 månader
Slottsstek
av Queenie
över 2 månader
Falsk slottsste
av Queenie
över 2 månader
Slottsgryta
av monel
över 2 månader
En snabb varian
över 2 månader