Slottsstek med gräddsås

Underbart gott.

Betyg (1 röst)
Antal personer
6 st
Slottsstek med gräddsås

Ingredienser

1 kg benfri nötkött av t ex fransyska
smör
1 rödlök , skuren i klyftor
1 morot , skuren i bitar
1 tsk salt
1 lagerblad
4 vitpepparkorn
4 kryddpepparkorn
4 ansjovisfiléer , spara spadet
1 msk vinäger
ca 3 dl vatten

SÅS:
3 dl sky
2½ msk vetemjöl
2 dl vispgrädde
ev . salt
peppar
ev . ansjovisspad

Gör så här

Bryn köttet väl runt om i en stekgryta, låt löken bryna med.
Tillsätt resten av ingredienserna och späd med lite av vattnet. Efterstek under lock på svag värme till köttet känns mört, ca 1½ timme. Ös då och då och späd ev. med mer vatten.

Ta upp steken. Sila skyn i en kastrull och späd med vatten till så det blir 3 dl. Rör ned mjölet, utrört i lite kallt vatten. Låt såsen koka 3-5 minuter. Späd under tiden med grädden och smaksätt ev. med salt, peppar och ansjovisspad.

Skär upp steken i tunna skivor och servera med såsen, kokt potatis, grönsaker och gelé.
Visningar:
9261
Sparat:
122

LIKNANDE RECEPT

Gräddsås recept
Mina bästa kött..
av boz1965
över 2 månader
LCHF - Janssons
av tompa48
över 2 månader
Köttfärsrullade
över 2 månader
Pastagratäng
över 2 månader
Världens godast
av Agnii
över 2 månader