Små biffar med citrondip

Kan förberedas innan och förvaras i kyl eller frys. Tina och värm dem på svag värme i lite smör tills de är genomvarma. Små kvistar av kraftig rosmarin kan användas i stället för tandpetare.

ca 50 små biffar

Betyg (0 röster)
Antal personer
ca 10
Små biffar med citrondip

Ingredienser

500 g kalvfärs
1 dl finhackade soltorkade tomater i olja
1 msk finhackad färsk rosmarin
1 ägg
3 msk ströbröd
2 msk vatten
1 1/2 tsk salt
2 krm nymald svartpeppar
2 msk smör till stekning
Dip:
1 burk Kesella (10 %, 250 g)
rivet skal av 1 citron
2 krm salt

Gör så här

Blanda alla ingredienser till färsen. Arbeta färsen en stund. Forma små köttbullar som sedan plattas till lätt. Lägg dem på en vattensköljd skärbräda.

Stek biffarna i omgångar 1-2 min per sida. Torka ur stekpannan emellanåt.

Blanda samman dippen. Servera biffarna med kvistar av rosmarin och dip.
Visningar:
1386
Sparat:
7

LIKNANDE RECEPT

Strömmingstapas
över 2 månader
Fish and chips
av Queenie
över 2 månader