Små festbiffar

Be dom i charken att mala upp den färska skinkan eller mal själv
Serveras med gröna ärtor, hemgjort potatismos och en god sallad

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

600 g skinkfärs
2 äggula
1 1/2 dl grädde
1 1/2 tsk salt
1 1/2 krm peppar

Gratängsås:
1 burk champinjoner (skivade)
1 matsked vetemjöl
1 1/2 dl grädde
Salt
Peppar
1 msk äkta soja (dessertsked)
3/4 dl riven ost

Gör så här

Arbeta samman färsen med äggulor, salt och peppar
Späd med grädde
Arbeta till en slät smet
Forma till biffar (ca 7-8 cm)
Stek dem ca 4 minuter på varje sida på svag värme
Lägg biffarna i ett eldfast fat.
Låt svampen rinna av men spara spadet
Fräs svampen i lite margarin tills all vätska har kokat in
Strö över mjölet och späd med grädden
Låt stuvningen koka några minuter
Späd den eventuellt med lite svampspad om den är mycket tjock
Smaka av med salt och peppar och soja
Rör ned osten
Toppa biffarna med gratängsåsen
Gratinera biffarna på 225 grader mitt i ugen ca 6-8 minuter eller tills de är genomvarma
Smaklig måltid
Visningar:
1179
Sparat:
3

LIKNANDE RECEPT

Italienska biff
av lennali
över 2 månader