Små pannkakor med räkstuvning

Pannkakor som man tratinerar med fyllning i ska inte vara alltför stora, 15 cm i diameter räcker.

Betyg (1 röst)
Antal personer
4 st

Ingredienser

2 ägg
1 dl vatten
1½ dl vetemjöl
2 dl mjölk
2 msk smör eller margarin
Salt
1 dl riven ost
Smör eller margarin till fatet

Fyllning:
2 msk smör eller margarin
2 msk vetemjöl
2 dl gräddmjölk
1 äggula
150-200 g skalade räkor
½ dl finklippt dill
Salt
Vitpeppar

Gör så här

Vispa upp äggen, tillsätt vattnet. Vispa ner mjölet, tillsätt mjölken.

Smält matfettet, blanda ner detta och krydda med salt. Låt smeten svälla ca 10 minuter.

Fräs ihop matfett och mjöl till fyllningen i tjockbottnad kastrull. Späd med gräddmjölken och låt den trögflytande såsen småkoka ca 5 minuter under omrörning.

Ta kastrullen från värmen och rör i äggulan. Blanda ner räkor och dill, smaka av.

Smörj endast laggen innan första pannkakan gräddas och då ytterst sparsamt. Grädda pannkakorna mycket tunna och endast på en sida.

Lägg fyllningen över som en sträng i mitten. Rulla ihop pannkakorna undan för undan och lägg dem med hjälp av pannkaksspade på smort, ugnssäkert fat.

Strö osten över. Gratinera pannkaksrullarna ca 15 minuter i 250 grader.
Visningar:
1883
Sparat:
22

LIKNANDE RECEPT

Pannkakor recept
Riktiga amerika..
över 2 månader
Snabb förrätt, ..
av Gillsan
över 2 månader
Supernyttig, su..
av lezzon
över 2 månader
ungnspannkaka/t
av Gladan
över 2 månader
Västerbottenost
av Queenie
över 2 månader
Kokosplättar LC
över 2 månader