Små skinkpiroger

De här frasiga pirogerna med läcker fyllning är perfekta att servera som tilltugg, som en liten kvällsrätt eller på buffen.

Betyg (0 röster)
Antal personer
8 st

Ingredienser

Deg:
1 ½ dl kesella
1 krm salt
5 msk olja
1 ägg
2 msk mjölk
5 dl vetemjöl + mjöl till utbakningen
2 tsk bakpulver

Fyllning:
150 g kokt eller rökt skinka
1 liten zucchini
1 liten röd paprika
2 msk hackad persilja
1 ½ dl kesella gourmet
2 msk grädde
1 äggula
½ tsk salt
½ krm vitpeppar

Pensling:
1 äggula

Gör så här

Rör samman kesella, salt, olja, ägg och mjölk till degen. Blanda mjöl och bakpulver och arbeta in det till en fast deg.

Putsa skinkan fri från fett och tärna den fint. Skölj zucchinin, ansa den och tärna den fint. Skölj, tärna ur och tärna paprikan.

Blanda samman skinka, grönsaker, persilja, kesella, grädde och äggula. Salta och peppra. Lägg bakplåtspapper på en plåt och värm ugnen till 200 grader.

Kavla ut degen på lätt mjölat underlag till en 2-3 mm tjock platta och skär den i ca 10 cm stora fyrkanter. Fördela fyllningen på mitten av varje platta och vik samman dem diagonalt.

Lägg pirogerna på plåten och tryck samman kanterna med en gaffel. Grädda dem gyllenbruna, ca 30 minuter i het ugn. Pensla dem med uppvispad äggula efter 15 minuter.
Visningar:
2800
Sparat:
37

LIKNANDE RECEPT

Skinkpiroger
över 2 månader
Skinkpiroger
över 2 månader