Smörbullar med mandelkräm

Oemotståndligliga vetebullar med smötsmak och en exklusiv fyllning av mandelkräm

TIPS Mandelmassan kan bytas ut mot samma mängd kokos eller nötmassa som finns att köpas färdig.

NÖT ALLERGI? byt ut mandelkrämen mot marsánkräm och strö över pärlsocker istället.

Betyg (9 röster)
Antal personer
30 st
Smörbullar med mandelkräm

Ingredienser

50 g jäst
150 g smör
2 ½ dl mjölk
2 ägg
0,6 dl vit sirap eller strösocker
½ tsk salt
Ca 8 dl vetemjöl

Mandelkräm:
200 g mandelmassa
2 msk florsocker
Ca 2 msk vatten

Smörkräm
150 g rumsvarmt smör
1 ½ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker

Pensling:
1 ägg

Garnering:
Flagad mandel

Gör så här

Ugn 225 grader
Smula jästen i en bunke. Smält smöret, häll i mjölken och värm till 37º. Häll degspadet över jästen och rör ut den. Tillsätt ägg, sirap, salt och mjöl, lite i taget. Arbeta allt till en smidig deg. Låt den jäsa övertäckt 30 min på en rumsvarm plats.

Gör mandelkrämen: Riv mandelmassan. Rör ihop den med florsocker och vatten

Gör smörkrämen: Rör smör, strösocker och vaniljsocker.

Ta upp degen och arbeta den blank och smidig på mjölat bord. Dela den i 2 delar. Kavla ut den ena delen och lägg den i en långpanna, ca 30x40 cm. Bred mandelkrämen över.

Kavla ut den andra delen till en rektangel. Bred ut smörkrämen på degen. Rulla ihop degen som till kanelbullar och skär den i 30 lika stora bitar.

Placera bitarna med den skurna sidan upp, jämt fördelade ovanpå degen med mandelkräm. Sätt på ugnen 225º. Låt degen jäsa ytterligare 20 min.

Pensla degen med uppvispat ägg och strö över mandeln. Grädda bullarna mitt i ugnen ca 10 min, eller tills de fått vacker färg. Skär 30 rutor efter "SNURRORNA" och låt de svalna under bakduk.
Visningar:
11794
Sparat:
273

LIKNANDE RECEPT

Smörbullar recept
Snabba smörbull..
av Queenie
över 2 månader
Smörbulle
över 2 månader
Messmörbullar
av MrsC
över 2 månader
Fina smörbullar
över 2 månader
Danska smörbull
över 2 månader
Smörbullar
av lennali
över 2 månader