Smördegsbakelser

Extremt goda till sommaren

Betyg (0 röster)
Antal personer
3 st

Ingredienser

Botten:
1 smördegsplatta

Fyllning:
1 dl vaniljkräm, vaniljvisp eller vispgrädde
Frukt och bär efter säsong

Garnering:
Frukt och bär efter säsong
ev. citronmeliss eller myntablad, jag rekommenderar citronmeliss

Pensling:
1 ägg

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200 grader.
Tina smördegsplattan om den varit fryst. Dela den sedan i tre lika stora bitar.
Rista ett rutmönster på ovansidan med en vass kniv eller sporre, men inte så det går igenom.

2. Lägg plattorna på en bakpappersklädd plåt och pensla ovansidan med uppvispat ägg. Grädda dem mitt i ungnen tills de pöst upp och fått en vacker färg, det tar cirka 15-20 minuter.

3. Förbered fyllningen medan smördegsplattorna gräddas och svalnar: Vispa grädde eller vaniljvisp eller gör vaniljkräm av pulver.

4. Rensa, skölj, skala och dela de frukter och bär som du tänker använda.

5. Dela smördegsplattorna i två delar. Fördela krämen eller grädden på hälften av plattorna. Lägg frukt eller bär ovanpå. Lägg på de kvarvarande plattorna och garnera med önskad frukt och eventuellt ett par vackra blad.
Visningar:
1078
Sparat:
3
Smördegsbakelse..
av Maja75
över 2 månader
Smördegsbakelse
av Poppie
över 2 månader
Jordgubbsbakels
av lennali
över 2 månader
Smördegsform me
över 2 månader
Smördegsbakelse
av mafia
över 2 månader
Förrätt ā la na
av Lolan
över 2 månader