Smördegsform med champinjoner och avokado

De här små frasiga smördegsbakelserna är lätta att göra av färdigfryst deg. Fylls med varm champinjonstuvning och tärnat avokado. Gott med grönsallad till.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st
Smördegsform med champinjoner och avokado

Ingredienser

2 frysta smördegsplattor
1 ägg till pensling
200 g färska champinjoner
½ dl vitt vin
2 dl visp- eller mellangrädde
Salt
Peppar
Haricot verts, valfritt
2 fasta avokado

Gör så här

Dela varje smördegsplatta på mitten. Pensla dem och sporra en linje längs varje kant, ca 1 cm in. Det ska bli locket.
Grädda i 200 grader tills formarna rest sig och är helt genomgräddade. Det tar ca 20 minuter. Lyft av locket.
Skär champinjonerna i bitar och fräs dem tills de fått lite färg. Tillsätt vinet och låt koka ett par minuter och häll på grädden.
Koka till lagom tjocklek. Smaka av med salt och peppar.
Koka ev haricots verts och fördela dem i smördegsformarna.
Skala och kärna ur avokadon och skär köttet i tärningar. Blanda tärningarna i champinjonstuvningen och häll den över haricots verts bönorna. Lägg på locken och servera genast.
Visningar:
3097
Sparat:
18

LIKNANDE RECEPT

Rödbetsformar m
av cajo13
över 2 månader
Pasteis de nata
över 2 månader
Kräftstuvning i
av kassy
över 2 månader
Krämiga kantare
av UllaC
över 2 månader
Frasiga räkform
av kekke46
över 2 månader
Krusbärsdrömmar
av Queenie
över 2 månader