Smördegsinbakad biff

En rätt för dem som tycker om frasig smördeg. Här fylls smördegen med biff, champinjoner, lök och bacon eller rökt skinka.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

4 lövbiffar
1 msk smör eller margarin
1 gul lök
4 skivor bacon eller rökt skinka
125 g färska eller konserverade champinjoner
4 smördegsplattor
4 msk kycklingleverpastej

Gör så här

Rumstemperera köttet. Värm ugnen till 200 grader.
Lägg ett bakplåtspapper på en ugnsplåt.

Smält matfettet i en stor fettsnål stekpanna. Bryn hastigt lövbiffarna på båda sidor. Ta upp dem ur stekpannan och håll dem varma.

Skala och finhacka löken. Strimla baconskivorna och fräs strimlorna tillsammans med löken i stekpannan. Ansa och finhacka champinjonerna och rör ner dem i baconblandningen. Låt fräsa ytterligare 2 minuter. Ta bort stekpannan från värmen.

Kavla ut smördegen till kvadratiska plattor. Lägg en lövbiff på varje platta. Bred kycklingleverpastej på köttet och skeda över champinjon-, lök och baconblandningen. Vik ihop smördegen över fyllningen och knip ihop skarvarna.

Lägg paketen på plåten och grädda i ugnen, 30-40 minuter.

Förbered: Gör iordning smördegspaketen en dag i förväg och förvara dem på en plåt i kylskåpet. Ta ut plåten och låt den stå en stund i rumstemperatur. Grädda sedan enligt anvisningen ovan.
Visningar:
2835
Sparat:
12

LIKNANDE RECEPT

Broccoligratäng
av anenik
över 2 månader
Köttfärsbiffar
över 2 månader
Smörgåstårta – ..
av lennali
över 2 månader
Kinagryta fläsk
över 2 månader
Ost- och baconf
över 2 månader
Smördegsinbakad..
av heanea
över 2 månader