Smördegsinbakad potatis med örter

En god variant på potatis

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

275 g smördeg i rulle (finns färdig att köpa)
500 g kokt potatis
2 dl creme fraiche, örtsmak
1 msk fransk dijonsenap
2 msk hackade örter (basilika och timjan)
1/2 tsk örtsalt
2 krm peppar
Ägg till pensling

Gör så här

Rulla ut smördegen och dela den i 4 delar. Skala och skiva den kokta potatisen. Blanda den med creme fraiche, senap och örter.
Salta och peppra.
Fördela på smördegen och vik ihop till ett paket. Lägg dem på bakpappersklädd plåt.
Pensla med uppvispat ägg. Ugnsbaka i 15- 20 minuter tills smördegen fått fin färg.
Visningar:
3551
Sparat:
33

LIKNANDE RECEPT

Fläskfilé du in
över 2 månader
Köttfärsgratäng
av anenik
över 2 månader
Gryta med fläsk
av UllaC
över 2 månader
Köttfärslimpa m
av LEDIVO
över 2 månader
Ugnsbakad laxfi
av Mariej
över 2 månader