Smördegspaket med skinka och persilja

För vickning kan du gärna göra dubbel sats.

Läckert gyllenbruna, ljumma och spröda bakverk.

Betyg (2 röster)
Antal personer
4 st
Smördegspaket med skinka och persilja

Ingredienser

2 plattor fryst smördeg.
75 g kokt skinka
1 dl riven ost, emmenthaler eller grevé
0,5 dl hackad persilja
2 msk senap

Till pensling:
1 ägg

Gör så här

Tina smördegsplattorna och kavla ut dem något. Dela dem mitt itu och kavla ut dem till 4 kvadrater.

Tärna skinkan och blanda den med ost, persilja och senap.

Fördela fyllningen mitt på smördegskvadraterna. Rulla ihop dem och tvinna ihop ändarna, så att de liknar paket eller smällkarameller

Pensla smördegspaketen med ägg, och lägg dem på en plåt klädd med bakpapper

Grädda mitt i ugnen i 225C, ca 15 min.

Låt paketen svalna på galler.

Servera dem med sallad och tomater som förrätt, eller till vickning.
Visningar:
9389
Sparat:
223

LIKNANDE RECEPT

Smördegsinbakad
av cher69
över 2 månader
Inbakad kassler
över 2 månader
Tuff kyckling i
av samtr0n
över 2 månader
Frasiga knyten
av Katzy
över 2 månader
Lax i smördeg
över 2 månader