Smördegspiroger med ägg och lax

Smördegspiroger med ägg och lax. Pirogerna smakar allra godast nygräddade. Men du kan göra dem klara för gräddning långt i förväg och förvara dem i kylen.

Betyg (0 röster)
Antal personer
6 st

Ingredienser

4 frysta smördegsplattor
1 bananschalottenlök
1 msk smör
3 hårdkokta ägg
100 g kallrökt lax
1 krm salt
1/2 krm nymald vitpeppar
2 msk finhackad dill
1 ägg till pensling

Tillbehör:
Blandad sallad
Citron
Olja

Gör så här

Sätt ugnen på 200º. Tina smördegen.

Finhacka löken och fräs den i smör.

Hacka de hårdkokta äggen och laxen. Blanda ner den frästa löken, salt, peppar och dill.

Halvera smördegsplattorna till kvadrater. Pensla kanterna med uppvispat ägg och lägg på fyllning på en sida och vik ihop till trianglar. Tryck ihop kanterna med en gaffel. Pensla med ägg.

Grädda mitt i ugnen 12–15 min tills de fått fin färg.
Servera dem varma med sallad som fuktats lätt med citronolivolja.
Visningar:
1895
Sparat:
37
Smördegspiroger..
över 2 månader
Spenat- och ost
av MrsC
över 2 månader
Smördegspirog m
över 2 månader
Smördegspiroger
över 2 månader
Indiska smördeg
av Queenie
över 2 månader
Smördegspiroger
av tina62
över 2 månader