Smördegsrullar!

Lätt, smidigt och gott!

Betyg (0 röster)
Antal personer
2-4

Ingredienser

½ finhackad gul lök
400 g blandfärs
1 tsk salt
1 tsk svartpeppar
Cayennepeppar
2 msk kinesisk soja
3-4 msk matlagningsgrädde
1 rektangulär smördeg
Riven ost
Ägg till pensling

Gör så här

Fräs löken och färsen i margarin och krydda starkt. Häll på sojan och grädden och låt allt puttra i ca 4-5 min. utan lock så att vätskan ångar av sig. Låt svalna en stund.

Sätt ugnen på 200 grader. Rulla ut smördegen och strö lite ost över. Skeda upp köttfärsen men lämna 3-4 cm tomt längs ena långsidan.

Pensla långsidan med ägg och rulla ihop ganska löst från andra långsidan. Pensla hela rullen med ägg. Skär 10 bitar och ställ dem ganska glest i en smord ugnsfast form. Strö rikligt med ost över och emellan.

Gratinera strax under mitten av ugnen tills smördegen fått fin färg. 20-22 min.
Servera med sallad.


Lycka till / Annica
Visningar:
1838
Sparat:
12

LIKNANDE RECEPT

Smördegsrullar recept
Fetaost & Persi..
av enk
över 2 månader
Höstens kantare
över 2 månader
Potatisbakelser
över 2 månader
Smördegsinbakad
av lennali
över 2 månader
Fyllda smördegs
av MrsC
över 2 månader
Smördegsrulle
av maggi
över 2 månader