Smörgåsbordets sallad

Har denna sallad både till varmt och kallt kött

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

1 salladshuvud(vanlig sallad)
1-2 äpplen syrliga
1 banan
1-2 inlagda rödbetor
3 msk hackade hasselnötter, valfritt
Finklippt persilja

Sås:
4 msk olja (gärna olivolja)
2 msk rödvinsvinäger
2 msk vatten
1/2 tsk salt
2 kryddmått citronpeppar
1/2 tsk senap

Gör så här

Skölj och strimla salladshuvudet, skala äpplen och banan. Skär äpple och banan och rödbetor i tärningar.
Blanda sallad äpple banan rödbetor och det mesta av nötterna (om det används) i en salladsskål, rör inte om för mycket salladen blir då röd av rödbetorna.
Blanda samman alla ingredienserna till salladssåsen
häll såsen över salladen.
Srö över resten av nötterna (om det används) och persilja
Servera genast
Visningar:
2762
Sparat:
19

LIKNANDE RECEPT

Fläskfilé bacon
av Queenie
över 2 månader
Kycklinggratäng
över 2 månader
Himmelska gryta
över 2 månader
Köttfärsgratäng
av anenik
över 2 månader
Ugnsbakad laxfi
av Mariej
över 2 månader