Smörgåskakor

De här rejäla smörgåskakorna håller sig goda länge i väl tillsluten burk. De bör ätas med smör.

Betyg (0 röster)
Antal personer
Ca 30 st

Ingredienser

1 dl sirap
2 dl farinsocker
1 struken tsk malen ingefära
Rivet skal av 1 citron
125 g smör eller margarin
1 dl kaffegrädde
½ tsk bikarbonat
7½ dl vetemjöl
Smör eller margarin till plåtarna

Gör så här

Arbeta ihop sirap, farinsocker, ingefära, citronskal, matfett och grädde i en bunke.

Blanda bikarbonat med större delen av mjölet. Tillsätt detta efterhand. Ta upp degen när den börjar bli fast och knåda in resten av mjölet på bakbord. Lägg degen kallt cirka 30 minuter.

Kavla ut degen till en ca 4 mm tjock kaka och ta med mått ut runda kakor, ca 10 cm i diameter. Lägg dem efterhand på bakpappersklädda eller väl smorda plåtar.

Grädda kakorna ca 10 minuter i 200 grader.
Visningar:
1399
Sparat:
4

LIKNANDE RECEPT

Smörgåskaka
av Nusse
över 2 månader