Smörgåstårta med tonfisk

Magrare smörgåstårta men fortfarande lika god som vanlig.

Betyg (2 röster)
Antal personer
20 st

Ingredienser

5 burkar tonfisk i vatten
470 g lätt majonnäs (1 burk)
2 dl lätt fraiche (1 burk)
560 g bostongurka (1 burk)
1,5 gul lök, hackad
3 msk dill + några kvistar till garnering
1 citron, hälften skivas och resten pressas
Salt
Peppar
60 skivor formfranska (gärna 2/3 ljust/1/3 mörkt bröd)
½ huvud isbergssallad, finstrimlad
12 hårdkokta ägg, hälften i skivor och hälften i klyftor
2 gurkor, skivade
400 g skalade räkor
1 burk svart stenbitsrom

Gör så här

Blanda hälften av majonnäsen och hälften av fraichen med tonfisk, bostongurka, lök och dill. Smaka av med pressad citron, salt och peppar.

Skär bort kanterna på brödet och lägg ut 20 st ljusa skivor i en fyrkant på serveringsfatet.
Bred på hälften av fyllningen och lägg på isbergssalladen. Lägg på 20 skivor mörkt bröd och bred på resten av fyllningen. Lägg på äggskivorna och sen det sista lagret brödskivor.

Blanda resten av majonnäsen och fraichen och bred detta runt och på tårtan. Halvera citronskivorna och garnera sedan tårtan med dessa och äggklyftor, gurka, räkor, stenbitsrom och några dillkvistar.

Låt gärna stå ett tag före servering så den "saftar till sig"
Visningar:
6346
Sparat:
72

LIKNANDE RECEPT

Smörgåstårta recept
Smörgåstårta – ..
av lennali
över 2 månader
Tonfiskgratäng ..
av ca70
över 2 månader
Kräftröra
av Kicki8
över 2 månader
Smörgåstårta me
över 2 månader
av LaJefa
över 2 månader
Supergod smörgå..
över 2 månader