Smörrebröd på älgstek

Vem gillar inte smörrebröd?
Passar perfekt med en San Miguel (nr 1585)

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

Rödlökspickles:
1 rödlök
2 dl rött vin
1 msk finriven ingefära (eller 1 tsk torkad)
1 msk honung

Senapschampinjoner:
250 g champinjoner
2 msk finskuren gräslök
1 äggula
2 msk dijonsenap
½ msk citronsaft
1 dl majsolja
salt
peppar

Rågbröd:
smör
8 skivor rågbröd
100 g blandad sallad
8 skivor älgstek (ca 300 g)

Gör så här

Rödlökspickles:
1. Skär rödlöken i tunna skivor och koka dem i vin i en kastrull tills all vätska har kokat in.
2. Finriv ingefäran och rör ner den tillsammans med honung. Låt svalna.

Senapschampinjoner:
1. Skiva champinjonerna tunt och skär gräslöken.
2. Vispa ihop äggula senap och citronsaft i en skål. Tillsätt olja droppvis.
3. Vänd ner champinjonerna och gräslök. Smaksätt med salt och peppar.

Rågbröd:
1. Smör brödskivorna. Fördela sallad senapschampinjoner och älgkött ovanpå. Garnera med rödlökspickles.
Visningar:
1280
Sparat:
8

LIKNANDE RECEPT

Smörrebröd recept
Smörrebröd med ..
av jas65
över 2 månader
Älgstek med äpp..
av inglin
över 2 månader
Hemgjord remoul..
av TriBeca
över 2 månader
Karamelliserad
över 2 månader