Smörstekta kantareller på krispig rösti

Kantareller mums.....

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st
Smörstekta kantareller på krispig rösti

Ingredienser

500 g kantareller
1 msk bladpersilja
1 ägg
1 schalottenlök
10 stora potatisar
smör och rapsolja till stekning
salt
peppar

Gör så här

Rensa kantarellerna genom att borsta av jorden med en liten pensel.

Skala och riv potatisen, krama sedan ur så mycket vätska du kan ur den. Blanda potatisen med ägget och smaka av med salt och peppar.

Hetta upp lite olja och smör i en stekpanna, lägg i potatissmeten och platta ut till en jämntjock kaka. Stek röstin krispigt gyllenbrun på båda sidorna, Lägg sedan över den på en plåt och låt den bli färdig i ugnen, 200 grader ca 10 minuter.

Lägg kantarellerna i en kall stekpanna och sätt på värmen, Tillsätt en rejäl smörklick när vätskan dunstat bort. Smörstek med finhackad schalotttenlök tills det börjar poppa i pannan. Smaka av med salt och peppar.
Visningar:
8695
Sparat:
180

LIKNANDE RECEPT

Rösti orginale
över 2 månader
Rösti
av Aron
över 2 månader
Halloween Rösti
av LaJefa
över 2 månader
Skinkrösti med
av LaJefa
över 2 månader
Vickningstårta
av lennali
över 2 månader
Köttgryta med s
av evaldo
över 2 månader