Smalbröd, mellanmålsbullar

Gott med nygräddat bröd

Betyg (0 röster)
Antal personer
32 st
Smalbröd, mellanmålsbullar

Ingredienser

2 msk margarin
5 dl lättmjölk
1 pkt jäst
1 dl keso
2 tsk salt
1 msk baksirap
3 dl havregryn
5 dl grovt matbrödsmjöl
8 dl vetemjöl
1 ägg

Gör så här

Smält margarin, tillsätt mjölken och värm till 37 grader. Blanda jästen med keso i en bunke.
Rör ut med lite av degspadet. Tillsätt resten av degspadet.

Tillsätt salt, sirap, havregryn, det grova mjölet
och 6 dl av vetemjölet. Arbeta degen kraftigt och tillsätt mera mjöl etappvis. Strö över lite mjöl och täck över med en handduk. Låt jäsa i 30 min.

Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den smidig. Dela degen i 32 delar och forma dem till
runda bullar. Lägg dem på en smord plåt
och låt dem jäsa under en bakduk ca 30 min.
Pensla med uppvispat ägg.
Grädda i 250 grader i 10-12 minuter.
Visningar:
8170
Sparat:
231

LIKNANDE RECEPT

Mellanmålsbulla
av Abrafax
över 2 månader
Ärtbullar -mell
av linda08
över 2 månader
Veronicas lite
av gotjej
över 2 månader
Nyttiga mellanm
av Fin
över 2 månader
Mellanmålsbulla
av Algot
över 2 månader
Mellanmålsbulla
av celice
över 2 månader