Smulpaj

Lätt att variera med olika bär och fruker.

Betyg (3 röster)
Antal personer
5-7

Ingredienser

Smulpaj:
3 dl vetemjöl
1 dl socker
1½ tsk bakpulver
150 gr smör

Fyllning:
200-300 g bär eller frukt, blåbär, rabarber, äpple
2 msk socker (kan behövas mer med t.ex. rabarber)

Vaniljglass till serveringen

Gör så här

Sätt ugnen på 175C.

Mixa ihop mjöl, socker, bakpulver och smör till smulor. Häll fyllningen i en form och häll smulblandningen över. Strö gärna lite extra socker ovan på pajen.

Grädda 30-40 minuter.
Servera med vaniljglass.
Visningar:
2230
Sparat:
19

LIKNANDE RECEPT

Smulpaj recept
Smulpaj jordgub..
av vernis
över 2 månader
Knaprig Äppelpa..
över 2 månader
smulpaj med hal
över 2 månader
Smulpaj med blå
av FettFia
över 2 månader
Plommonsmulpaj
över 2 månader
Smulpaj
av lennali
över 2 månader