Smulpaj av havregryn

God och snabblagad smulpaj som kan göras på nästan alla sorters bär och frukt - dessutom lyckas man varje gång! Passar lika bra till vardags som till fest!

Betyg (5 röster)
Antal personer
4-6

Ingredienser

100 g smör / margarin
1,5 dl socker
1 dl vetemjöl
havregryn
ev . potatismjöl ,
ev . lite mer socker
ev . och kanel

Gör så här

*SÄTT UGNEN PÅ 225 GRADER
*TÄCK BOTTEN AV EN PAJFORM MED FRUKT ELLR BÄR Hemma gör vi pajen på äpple, rabarber, blåbär, vinbär ja allt möljigt. Görs pajen på vattnig frukt som rabarber kan man strö över lite potatismjöl, man kan även strö på lite socker om man misstänker att det kan bli surt.
*SMÄLT SMÖRET
*BLANDA SOCKER OCH VETEMJÖL OCH TILLSÄTT SMÖRET
*BLANDA I HAVREGRYN TILLS SMETEN/DEGEN BLIR GANSKA TORR. Minst tre deciliter men man kan dryga ut med mer så blir det en större paj utan att man tar mer onyttighter.
*GRÄDDA MITT I UGNEN I CA 20 MINUTER. Pajen är god både varm och kall med glass eller vaniljsås eller bara med ett glas mjölk till. Görs pajen av äpplen blir det gott om man strör kanel på innan gräddningen.
OBS: Vi har glutenallergiker i familjen och gör då pajen på glutenfritt mjöl och ren havre, det går precis lika bra.
Visningar:
23981
Sparat:
241

LIKNANDE RECEPT

Smulpaj recept
Smulpaj jordgub..
av vernis
över 2 månader
Knaprig Äppelpa..
över 2 månader
smulpaj med hal
över 2 månader
Smulpaj med blå
av FettFia
över 2 månader
Plommonsmulpaj
över 2 månader
Smulpaj
av lennali
över 2 månader