Snöägg med vaniljkräm

Underbart luftig smak som tillsammans med färska bär och vaniljkräm blir en fullkomlig drömdessert.

Betyg (0 röster)
Antal personer
6 st

Ingredienser

3 äggvitor
½ msk färskpressad citronsaft
1 nypa salt
6 msk strösocker

Vaniljkräm:
2 äggulor
1 msk potatismjöl
5 dl mjölk
½ vaniljstång

Garnering:
100 g hallon
Myntablad

Gör så här

Vispa äggvita, citronsaft och salt med elvisp till ett hårt skum. Vispa ner sockret lite i taget och fortsätt sedan vispa tills äggvitan är fast och glänsande. Pochera sedan äggvitorna. Koka upp vatten i en grund kastrull med lock. Fyll en sprits med äggvita. Sätt en rund syll på spritsen. Spritsa små bollar på ett smörpapper och låt sedan bollarna glida ner i det sjudande vattnet. Sänk värmen på plattan. Lägg på locket och låt bollarna sjuda 6 minuter. Ta upp bollarna med en hålslev, låt dem rinna av ordentligt och sätt åt sidan för att svalna.

Vaniljkräm: Vispa äggulorna tillsammans med potatismjöl och lite mjölk. Koka upp den övriga mjölken med vaniljstången. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur de svarta vaniljkornen när stången har blivit varm och mjuk. Vispa ner mjölk och vanilj med äggulan, häll tillbaka i astrullen och sjud upp under omrörning.

Sätt ugnen på grillvärme. Skölj och ansa hallonen. Häll upp vaniljkrämen i ugnssäkra portionsskålar och lägg snöäggen ovanpå.

Ställ portionsskålarna med vaniljkräm och snöäggen under grillen en kort stund tills äggvitan blir gyllenbrun. Garnera med hallon och myntablad och servera genast.
Visningar:
1235
Sparat:
8

LIKNANDE RECEPT

Snöägg recept
Snöägg med vani..
av tina62
över 2 månader
Hallonmuffins m..
av zonale
över 2 månader
Snöägg med vani..
av wacicu
över 2 månader
Snöägg i vanilj
över 2 månader
Hallonsnöägg me
av Fin
över 2 månader
Snöägg med pass
av Fin
över 2 månader