Snabb färscurry

Med en burk garam masala och curry blir det lite indisk
prägel på snabb vardagsmaten.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st
Snabb färscurry

Ingredienser

1 hackad lök
1 msk rapsolja
400 g lamm- eller nötfärs
1 msk garam masala
1 msk curry
1 burk färdig tomatsås (ca 500 g )
1–2 dl vatten
4 skalade och tärnade potatisar
2 dl frysta ärter
1 tsk salt
2 krm nymald svartpeppar
TILL SERVERING:
2 msk mandelspån
2 stora indiska naanbröd eller 4 pitabröd

Gör så här

Fräs löken i olja.
Tillsätt färsen och kryddorna och låt köttet steka klart.
Häll i tomatsås, vatten och potatistärningar, låt sjuda under lock tills potatisen är mjuk, ca 15 min.
Späd ev med mer vatten.
Tillsätt ärter och smaka av med salt och peppar (och ännu mer garam masala).
Rosta mandelspån i torr stekpanna, strö över grytan.
Strö eventuellt över hackad salladslök eller koriander. Servera med varmt bröd.
Visningar:
2072
Sparat:
27

LIKNANDE RECEPT

Kenyansk köttfä
över 2 månader
Lammfärscurry
över 2 månader
Ullas köttfärsc
av umen
över 2 månader
Köttfärscurry p
av Queenie
över 2 månader
Köttfärscurry m
av Fin
över 2 månader
Genväg till ind
av styvan
över 2 månader