Snabb festrätt

Fläskfilé med ädelostsås och potatistoppar. Festmåltiden du lagar till på nolltid.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

c:a 800 gram fläskfilé
2 msk smör
salt
vitpeppar
såsen:
1 burk creme fraisch
1 köttbuljongtärning
75 gram ädelost typ kvibille ädel.,
Topparna:
Pullvermos
1-2 äggulor
salt
vitpeppar

Gör så här

Putsa filén och skär den i c:a 2 cm tjocka skivor. Tryck ut skivorna med handen till c:a dubbel storlek. Hetta upp smör i en panna tills det är gyllenbrunt och stek filé skivorna 2-3 minuter per sida. Salta och peppra och linda in dem i folie för att behålla värmen. Töm en burk creme fraiche i pannan och tillsätt en köttbuljong tärning. Vispa till tärningen lösts upp. Tillsätt ädelosten i bitar och värm tills det smällt. Blir såsen för tjock späd med lite mjölk eller grädde till önskad konsistens. Potatis topparna skall helst tillredas av kokt pressad potatis men det går snabbare med pulvermos. Tillred potatismoset enligt förpackningen men använd lite mindre vätska så att moset blir fastare. Tillsätt 1-2 äggulor och krydda med salt och vitpeppar. Vispa moset smidigt men inte för löst. Spritsa potatistopparna på en plåt täckt med bakplåtspapper och grädda i ungnen i 225 grader tills topparna fått färg. Servera med någon grönsak t.ex brysselkål och ett gott rött vin.
Visningar:
2353
Sparat:
20

LIKNANDE RECEPT

Festrätt recept
Festrätt med Zu..
av mirran
över 2 månader
Fläskfilepanna
av Bojka
över 2 månader
Oxfile på potat
av krisse
över 2 månader
Fläskytterfilég
över 2 månader
Ugnsbakad lax m
av popik
över 2 månader
Räkor Indienne
av styvan
över 2 månader