Snabb sconespizza

Sconesdeg går utmärkt att använda som pizzabotten. Toppa med god skinka, lite grönsaker och smakrik ost - snabbare än så går det knappt att få kvällsmaten på bordet.

Betyg (6 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

Sconesdeg:
6 dl vetemjöl
½ tsk salt
3 tsk bakpulver
75 g smör
2 dl mjölk

Fyllning:
Ca 100 g champinjoner
1 stor röd paprika
200 g lufttorkad skinka
Ca 3 dl färdig tomatsås
Oregano
Ca 5 dl riven ost

Gör så här

Lägg alla ingredienserna till sconesdegen i en mixer och kör till en deg. Kavla ut ganska tunt på bakpappersklädd plåt.

Skär svampen i skivor och paprikan i ringar. Riv skinkan i bitar.

Bre tomatsåsen på degen och fördela skinkan, svampen och paprikan ovanpå. Strö på lite oregano eller en god örtkrydda. Toppa med den rivna osten. Grädda i 225 grader i ca 20 minuter. Servera gärna med sallad till.
Visningar:
4446
Sparat:
71

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.