Snabb sushi

Sushi är en representativ rätt för det japanska köket. Den japanska maten är lätt och har en fräsch karaktär. Ät och njut!

Betyg (0 röster)
Antal personer
20 st

Ingredienser

2½ dl rundkornigt ris, t.ex. calrose-ris
2½ dl kallt vatten
1 msk risvinäger eller vitvinsvinäger
1 msk strösocker
4 sushi noriblad
50 g rökt lax, finhackad
1 slanggurka, finhackad

Till serveringen:
Wasabi (japansk pepparrot)
Japansk soja

Gör så här

Skölj av riset i ett durkslag eller en kastrull tills vattnet är klart och rent.

Lägg riset i en kastrull tillsammans med det kalla vattnet. Täck över och ställ åt sidan i ca 30 minuter.

Sätt kastrullen med riset på spisen och koka upp vattnet. Sätt ner värmen och låt sjuda i 12 minuter. Ta bort kastrullen från värmen och låt det stå i 10 minuter med locket på.

Tillsätt vinäger och socker till riset och rör om väl med en gaffel. Låt riset svalna lätt. Rulla sedan riset till små bollar. Kyl bollarna i 10 minuter.

Skär noribladen till rektanglar eller fyrkanter. Placera varje risboll på en bit nori. Lägg lax och gurka på toppen. Servera med wasabi och soja till.
Visningar:
3988
Sparat:
28

LIKNANDE RECEPT

Sushi recept
Sushi med väste..
över 2 månader
Onigiri - Japan..
över 2 månader
Sushi med lax
av Annie_B
över 2 månader
Sushi-rullar
över 2 månader
Gari
av popik
över 2 månader
Vegetarisk sush
över 2 månader