Snabb Tom Kah Gai

En snabblagad thailändsk rätt med massor av heta och goda smaker. Detta blir snabbt en thailändsk favorit!

Betyg (5 röster)
Antal personer
4 st
Snabb Tom Kah Gai

Ingredienser

500 g kycklingfilé
1 vitlöksklyfta
2 bitar citrongräs à 3 cm långa
1 liten purjolök
1 - 2 röda chilifrukter
1 msk olja
4 tsk riven ingefära
2½ dl kokosmjölk
2½ dl hönsbuljong
4 tsk fisksås
1½ msk färskpressad limesaft
2 msk hackad färsk koriander eller persilja

Gör så här

Strimla kycklingfiléerna fint. Skala och hacka vitlöken fint. Hacka citrongräset fint. Ansa och skiva purjolöken fint. Kärna ur chilifrukterna och strimla dem fint.

Hetta upp oljan i en wok- eller stekpanna. bryn kycklingstrimlorna runt om. Ta upp kycklingen.

Lägg vitlök, citrongräs, hälften av chilifrukten, hälften av purjolöken och ingefäran i woken. Fräs 1-2 minuter. Lägg ner kycklingen och rör ner kokosmjölk och buljong. Sjjud upp och tillsätt fisksåsen och färskpressad citronsaft.

Tillsätt resten av purjolöken och chilifrukten. Rör om, sjud upp, strö över koriander. Servera med jasmin- eller basmatiris.
Visningar:
6758
Sparat:
346

LIKNANDE RECEPT

Fläskfilé bacon
av Queenie
över 2 månader
Kycklinggratäng
över 2 månader
Helt underbar k
av Queenie
över 2 månader
Himmelska gryta
över 2 månader
Fläskfilé du in
över 2 månader
Köttfärsgratäng
av anenik
över 2 månader