Snabba frukostbullar

Lätta bullar att röra ihop en morgon. Men tyvärr går dom inte att frysa. Men där brukar inte bli några över

Betyg (5 röster)
Antal personer
12 st

Ingredienser

4 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
1 msk bakpulver
½ tsk salt
2 msk sirap
3 dl filmjölk

Gör så här

Sätt ugnen på 200C.
Blanda de båda mjölsorterna, bakpulver och salt i en bunke.
Rör ner sirap och filmjölk. Arbeta ihop allt till en deg.
Forma 12 bullar av degen(mjöla händerna för degen är klibbig el klicka ut med sked)
Lägg dem på en pappersklädd plåt.
Pensla med uppvispat ägg och strö på vallmofrön.
Grädda mitt i ugnen ca 10-15 min. Och låt sedan svalna övertäckta på galler.

Tips: Istället för sirap kan man ha samma mängd socker el honung. Grahamsmjölet kan man ersätta med samma mängd grovt rågmjöl.

För att göra bullarna xtra fiberrika och saftiga kan man blanda ner en skalad och finriven morot i degen.
Visningar:
6269
Sparat:
104

LIKNANDE RECEPT

Frukostbullar recept
Bake off frukos..
över 2 månader
Mitt goda hemba..
över 2 månader
Snabba frukostb
över 2 månader
Frukostbullar m
över 2 månader
Runda frukostbu
över 2 månader
Frukostbullar m
av holmba
över 2 månader