Snabba New Yorkbiffar

Med New Yorkbiffar och en kryddig sås är det enkelt att servera en delikat lunch eller middag. Perfekt när man har bråttom.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

4 mörade biffar av entrecote eller innanlår
2 tsk smör eller margarin
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 vitlöksklyftor
1 tsk färsk ingefära
½ - 1 tsk sambal oelek
2 tsk maizenamjöl
2 ½ dl köttbuljong
1 dl färdig jordnötssås
½ dl färska korianderblad
Chilipeppar till garneringen
korianderblad till garneringen

Gör så här

Putsa och rumstemperera köttet. Smält matfettet i en stor stekpanna på medelvärme.

Bryn biffarna ca 2 min på var sida, eller längre för genomstekning. Krydda med salt och peppar. Lägg köttet på ett serveringsfat och håll det varmt.

Skala och pressa vitlöken. Skala och riv eller finhacka ingefäran. Låt vitlök, ingefära och sambal oelek fräsa samman under omrörning i stekpannan, ca 1 minut. Skaka samman maizenamjöl och ½ dl av buljongen. Häll resten av buljongen och jordnötssåsen i stekpannan och red av med maizenablandningen. Öka värmen och låt koka upp under omrörning. Sjud samman såsen på svag värme i ca 3 minuter. Skölj, torka, hacka och rör ner korianderbladen.

Skeda såsen över biffarna. Garnera med chilipeppar och korianderblad. Servera genast.

Kokt ris är gott till.
Visningar:
1535
Sparat:
11

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.