Snabbgott till kaffet

Medan ugnen värms upp vispar man kvickt ihop smeten till de här läckerbitarna. Smakbrytningen mellan apelsin och vanilj är lite extra.

Betyg (0 röster)
Antal personer
15 dubbla

Ingredienser

225 g smör eller margarin
3 ägg
3 dl strösocker
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 dl nypressad apelsinsaft

Garnering och fyllning:
Strösocker
Lättsötat fruktmos

Gör så här

Smält matfettet och låt det svalna. Klä en långpanna med bakplåtspapper.

Vispa äggen skummiga. Tillsätt sockret och fortsätt att vispa till en luftig, pösig smet.

Blanda ner det smälta, avsvalnade matfettet. Blanda samman mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Tillsätt blandningen till smeten omväxlande med apelsinsaften. Bred ut smeten i den klädda långpannan.

Grädda kakan 6-8 minuter i 250 graders ugnsvärme tills kakan höjt sig och fått fin färg. Ta ut den och sockra över halva ytan. Låt kakan ligga kvar på pappret och kallna. Dena den sedan i två halvor. Bred den osockrade halvan med lättsötat fruktmos, lägg den andra halvan över. Skär kakan i fyrkantiga bitar.
Visningar:
515
Sparat:
8

LIKNANDE RECEPT

Mockarutor / Kä
över 2 månader
Saffranskladdka
över 2 månader
Wienernogatkaka
över 2 månader
Chokladöverdrag..
över 2 månader
Kladdmuffins me..
av lennali
över 2 månader
Vita kärleksmum
av Ackis
över 2 månader