Snabblagad krusbärsefterrätt

En riktig sommarefterrätt

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

200 gr grhams- eller havrekex.
Smör eller margarin till formen
1 msk potatismjöl
500 gram kompott eller sylt av krusbär
3 äggvitor
2 msk stösocker
2 msk citronsaft

Gör så här

Skär en del av kexen mitt itu.
Ställ dem mot kanten i en smord, ugnfast form.
Täck botten med resterande av kexen.
Rör ner potatismjöl i kompotten eller sylten.
Häll denna över kexen iformen.
Vispa äggvitorna till hårt skum.
Tillsätt socker och citronsaft.
Bred skummet över krusbären i formen.
Grädda i ugn vid 200 grader i ca 20 minuter,eller tills rätten fått vacker färg och allt blivigt genomvarmt.
Servera vaniljglass till
Visningar:
1198
Sparat:
7

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.