Snabbsaltad Västeråsgurka

Supergoda små saltgurkor...

Betyg (5 röster)
Snabbsaltad Västeråsgurka

Ingredienser

1 kg små Västeråsgurkor
1 l vatten
1 1/4 dl Jozo Grovt salt utan jod
2 tsk socker
dillkronor
körsbärsblad
vinbärsblad

Gör så här

Borsta gurkorna och pricka dem med en grov nål.
Varva gurka, dillkronor, körsbärsblad och vinbärsblad i en kruka.
Koka upp en lag av vattnet, det grova saltet och socker.
Låt kallna och häll sedan lagen över gurkorna.
Lägg en tyngd över och förvara svalt.
Efter tre dygn är gurkorna klara att avnjutas!
Visningar:
36847
Sparat:
152

LIKNANDE RECEPT

Bostongurka..
av MrsC
över 2 månader
Mormors inlagda
över 2 månader
Kullagårdens sk
av pengsan
över 2 månader
Fru Olssons Väs
av Lilloo
över 2 månader
Snabbsaltad Väs
av Berra
över 2 månader
Saltgurka från
över 2 månader