Snickargryta med senapssås

En mustig och god gryta med mycket grönsaker, korv och kött.
Till grytan serveras gott bröd med pumpakärnor och en senapsklick
med hetta.

Betyg (0 röster)
Antal personer
10 st

Ingredienser

1 kilo benfri fläskkarré
1 kilo pumpa
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
2 morötter
4 potatisar, gärna blå kongo
500 g savoykål eller vitkål
1 purjolök
2 majskolvar
3 starka korvar, t ex chorizo, kabanosser
1 liter köttbuljong av tärning
2 tsk salt
1 tsk svartpepparkorn
1/2 tsk kryddpepparkorn
1 röd spansk pepparfrukt
1 msk olivolja
1 dl grovt hackad persilja

Senapssås:
1 dl skånsk senap
1 dl dijonsenap
2 dl crème fraiche

Gör så här

1. Dela fläskkarrén till grytbitar. Skala pumpan och skär den i
ca 2 cm stora bitar. Skala lök, vitlök, morötter och potatis.
Klyfta löken och grovhacka vitlöken. Skär morötter och potatis i
bitar.
2. Ansa kål, purjolök och majs. Skär det i bitar. Dela korven i mindre
bitar.
3. Koka upp buljong. Tillsätt salt, svart- och kryddpepparkorn.
Lägg ner köttet tillsammans med lök och vitlök. Låt det sjuda
under lock ca 20 min.
4. Tillsätt pumpa, morötter, potatis, purjolök, kål, majs och korv.
Låt grytan koka försiktigt i ca 10 min tills grönsakerna är färdiga
och köttet mört. Undvik att röra för mycket i grytan, då blir
grönsakerna lite mosiga.
5. Dela pepparfrukten, ta bort frön och mellanväggar. Hacka den fint.
Fräs peppar i olja 1-2 min i stekpannan. Rör ner det i grytan och
strö över persilja.
6. Blanda ingredienserna till senapssåsen. Servera grytan med
senapssås och bröd.
Visningar:
1552
Sparat:
9

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.