Snurrade youghurtbaguetter

Ett gott brytbröd är härligt att ha framme på bordet till middagen. Passar bra att doppa i olika röror och gör soppmiddagen mer matig

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

2 dl vatten
25 g jäst
3 dl naturell youghurt
1½-2 tsk salt
1 msk honung
Drygt 1 liter vetemjöl eller dinkelsikt

Gör så här

Rör ut jästen i lite ljummet vatten. Blanda i resten av vattnet, youghurt, salt, honung och mjöl.

Arbeta degen väl, gärna så länge som 10 minuter, i matberedare eller för hand. Låt jäsa övertäckt i en timma.

Ta upp degen på ett mjölat bakbord men knåda den inte. Dela den i 4 delar. Forma till avlånga baguetter och vrid dem några varv innan de läggs upp på en bakpappersklädd plåt. Pudra över lite mjöl.

Låt jäsa utan bakduk i 30 minuter. Grädda i mitten av ugnen i 275 grader, ca 15-20 minuter. Låt svalna på bakgaller utan duk.
Visningar:
777
Sparat:
12

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.