Snurrig bärtårta

Blir ganska häftigt mönster när man skär sig en rejäl bit .......

Betyg (0 röster)
Antal personer
8 bitar

Ingredienser

Botten:
3 st ägg
1,5 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Fyllning:
Knappt 2 dl vaniljmarsan
3 dl vispgrädde
3 dl jordgubbar eller hallon (eller sylt)

Garnering:
2 dl jordgubbar eller hallon)
Mandelspån

Gör så här

Värm ugnen till 250 grader.

Vispa ägg och socker pösigt. Blanda ner mjöl och bakpulver. Bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper så att nästan hela papperet täcks.

Grädda i mitten av ugnen ca 4 - 5 minuter.

Strö lite socker på kakan och stjälp upp den på ett bakplåtspapper. Dra av papperet som kakan gräddats på. Om papperet inte släpper, pensla det med lite kallt vatten. Låt kakan kallna under bakduk.

Vispa ihop marsankrämen och vispa grädden. Skiva 3 dl jordgubbar.

Bred en tunt lager (knappt 2 dl) vaniljmarsan över kakan. Därefter ett tunt lager grädde. Skär eventuellt kanterna jämna. Lägg på skivade bär eller klicka över sylt.

Dela kakan på längden i 4 lika breda remsor. Rulla först ihop en remsa till en liten rulle. Ställ den med ena snittytan ner. Bygg på med resten av remsorna till en stor rulle.

Bred grädde runt kakan och lite på ovansidan. Garnera med bär ovanpå och "kasta" på mandelspån runt om.
Visningar:
1293
Sparat:
11

LIKNANDE RECEPT

Bärtårta recept
Enkel bärtårta
av vonkiz
över 2 månader
frukt och bärtå
över 2 månader
Italiensk krämi
av grill
över 2 månader
Bärtårta
över 2 månader
Bärtårta med ap
av tinah
över 2 månader
Bärtårta med in
över 2 månader