sockerfri kanelkaka med lingon

sötad med hermesetas

Betyg (1 röst)
Antal personer
16 bitar
sockerfri kanelkaka med lingon

Ingredienser

100 g margarin
3 ägg
4 dl Hermesetas Lättströ
1 dl filmjölk eller naturell yoghurt
3 ½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 msk malen kanel
1 ½ dl färska eller frysta lingon

Gör så här

Sätt ugnen på 175º. Smörj och bröa en form, ca 1½ liter.

Smält smöret och låt det svalna. Dela äggulorna från vitorna. Vispa äggulor och Lättströ pösigt. Rör i avsvalnat smör och filmjölk.

Blanda vetemjöl med bakpulver och kanel, rör ner det i smeten. Vispa vitorna till hårt skum.

Rör försiktigt i lingonen och äggviteskummet. Häll smeten i formen.

Grädda i nedre delen av ugnen ca 50 minuter. Låt kakan svalna något i formen innan den vänds upp.


kcal 120
kolhydrater g 12
fett g 6
Visningar:
5154
Sparat:
48

LIKNANDE RECEPT

Kanelkaka recept
Glutenfri kanel..
av lennali
över 2 månader
Älskade småkako..
över 2 månader
Italienska Kane
av Luuma
över 2 månader
Äppelkanelkaka
över 2 månader
Kanelkakor
över 2 månader