Sockerfri och mager Cheesecake

Sötad med hermesetas

Betyg (0 röster)
Antal personer
14 st
Sockerfri och mager Cheesecake

Ingredienser

10 digestive kex, 150 g
30 g margarin
1 burk krossad ananas 227 g

Fyllning:
6 blad gelatin
4 dl mini- eller lättmjölk
4 msk maizena
1 ägg
150 g light Philadelphia cream cheese
2 dl Kesella Gourmet
3 msk pressad saft av juice
2 tsk vaniljsocker
3 msk Hermesetas Lättströ
1 dl kall minimjölk

Till garnering:
Bitar av färsk eller konserverad ananas
Frysta eller färska bär
Citronmeliss eller mynta

Gör så här

Kör kexen till smulor i en matberedare. Tillsätt smält smör och kör hastigt ihop allt till en smulig blandning. Fördela i en form, 25 cm i diameter med löstagbar kant och tryck till den i bottnen med sked.

Låt ananasen rinna av. Fördela krossad ananas ovanpå smulblandningen och ställ i kylen. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Blanda mjölk, maizena och ägg i en kastull. Sjud under ständig omrörning tills såsen tjocknar. Den får inte koka, då stelnar äggulan. Krama ur gelatinbladen och låt dem smälta i krämen. Blanda väl. Låt såsen kallna.

Blanda cream cheese, Kesella, citronsaft, vaniljsocker och Hermesetas Lättströ till en slät massa i en skål. Blanda i ostkrämen. Vispa mjölken till skum och vänd ner den. Häll smeten i formen och låt stå i 2-3 timmar i kyl. Lossa ev formens kant och garnera med färska bär.

kcal 153
kolhydrater g 16
fett g 7
Visningar:
9113
Sparat:
67

LIKNANDE RECEPT

Cheesecake recept
After Eight che..
över 2 månader
Frusen blåbär &
av grill
över 2 månader
Potatischeeseca
över 2 månader
Hot berry fudge
över 2 månader
Snabbcheesecake
av Alsing
över 2 månader
Turtle cheeseca
av grill
över 2 månader