Sockerkringlor

Kringlorna penslas med smör och doppas i socker.

Betyg (1 röst)
Antal personer
18 st

Ingredienser

100 g smör eller margarin
2 dl mjölk
½ pkt jäst
½ dl strösocker
1 krm salt
½ tsk hjorthornssalt
Ca 7 dl vetemjöl

Pensling:
1 ägg

Garnering:
1 dl strösocker

Gör så här

Smält matfettet och tillsätt mjölken. Låt allt bli fingervarmt, 37 grader.

Smula jästen i en bunke. Häll i lite degspad och rör ut jästen i det. Tillsätt resten av degspadet.

Rör ner socker, salt, hjorthornssalt och det mesta av vetemjölet, spara lite till utbakningen. Arbeta degen smidig, för hand eller med maskin.

Låt degen jäsa övertäckt ca 30 minuter på en rumsvarm och dragfri plats.

Ta upp degen på mjölat bakbord. Dela den sedan i 18 lika stora bitar.

Rulla ut degbitarna till smala, jämntjocka längder, ca 40 cm långa. Forma deglängderna till kringlor.

Lägg kringlorna på en bakpappersklädd plåt. Låt dem jäsa övertäckta ca 30 minuter. Sätt ugnen på 250 grader.

Grädda kringlorna mitt i ugnen 8-10 miinuter. Pensla dem med smält matfett medan de fortfarande är varme och doppa dem sedan i strösocker.
Visningar:
2827
Sparat:
32

LIKNANDE RECEPT

Sockerkringlor recept
Säterknutar
över 2 månader
Sockerkringlor
av Evsen
över 2 månader
Sockerkringlor
av virre72
över 2 månader
Sockerkringlor
av Fin
över 2 månader
Sockerkringlor
av tina62
över 2 månader