Solögon/Vaniljbullar

Bullarna ska bara jäsa en gång vilket jag tycker är bra.

Betyg (2 röster)
Antal personer
25 st.
Solögon/Vaniljbullar

Ingredienser

50 g jäst
3 dl mjölk
1/2 dl socker
1/2 tsk salt
1 ägg
1 - 2 tsk stött eller mald kardemumma
150 g rumsvarmt margarin
ca 9 dl vetemjöl
2 dl vaniljkräm

Pensling:
1 ägg
pärlsocker

Gör så här

Smula ner jästen i den kalla mjölken. Tillsätt socker, salt, ägg och kardemumma. Klicka i margarinet och rör ner mjölet. Knåda degen. Gör runda bullar och lägg i bullformar. Jäs övertäckta i ca 1 tim. Gör under tiden en ganska tjock vaniljkräm av tex. marzanpulver. Gör en fördjupning med mjölad tumme i varje bulle. Klicka i krämen. Pensla med uppvispat ägg och strö på pärlsocker. Eller pensla dom med smält smör och doppa i strösocker efter gräddningen. Grädda i 250 grader ca 7 min.
Visningar:
4198
Sparat:
154

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.