Solgul kyckling med saffran

Kyckling får en exotisk och frisk smak om man serverar den med apelsin, både som steksky och garnering.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

1 färsk kyckling, ca 1 kg
2 msk smör eller margarin
3 apelsiner
Salt
Vitpeppar
1 g saffran, 1 pkt
2 msk olja
3 dl hönsbuljong
2 tsk arrowrot eller potatismjöl
2 msk kallt vatten
1 knippa persilja

Gör så här

Klipp eller skär kycklingen i två halvor. Smörj en ugnssäker form med matfett. Riv skalet från en av apelsinerna. Strö ut det i formen.

Lägg kycklinghalvorna i formen, gnid in dem med saften från en apelsin, strö över rikligt med salt och peppar.

Sätt in kycklinghalvorna i 175 grader ugnsvärme. Blanda saffran och olja. Pensla kycklinghalvorna då och då under stekningen men spara minst ½ msk av saffransoljan till smaksättning av såsen. Beräkna ca 45 minuter till stekningen.

Koka upp buljongen. Smaka av med saften av en apelsin, saffransolja och salt. Rör ut arrowroten i 2 msk kallt vatten och red av såsen. Låt såsen koka upp under vispning.

Skär kycklinghalvorna mitt itu och garnera med apelsinskivor och persiljekvistar.
Visningar:
2047
Sparat:
8

LIKNANDE RECEPT

Kyckling recept
Kycklinggratäng..
över 2 månader
Helt underbar k
av Queenie
över 2 månader
Bacon- och ostg
av Cayene
över 2 månader
Underbar kyckli
av Marre73
över 2 månader
Makalös kycklin
av Marre73
över 2 månader