Solgult långpannebröd

Gott och nyttigt

Betyg (1 röst)
Antal personer
ca 40 bita

Ingredienser

1 liter mjölk
5 dl havregryn
100 g färsk jäst eller 2 påsar torrjäst
½ dl matolja
1 burk kesella mager ( 250g)
½ dl honung
2 tsk salt
3 dl riven morot
2-2.2 liter vetemjöl

Gör så här

Hetta upp mjölken och häll den över havregrynen låt stå och svälla i ca 10 min eller tills mjölken svalnat till 37 grader.
Rör ut jästen i lite av blandningen och häll tillbaka.
Tillsätt olja, kesella, honung, salt ,morötter och det mesta av mjölet arbeta degen väl, den ska vara lös.
Låt jäsa under duk i ca 30 min.
smörj 2 långpannor och fördela degen så att den täcker botten. Pricka degen med en gaffel. Låt jäsa under duk i ca 30 min.
Grädda i 225 grader i ca 12-15 min.
När brödet svalnat dela det i bitar.
Visningar:
3872
Sparat:
64

LIKNANDE RECEPT

Långpannebröd recept
Långpannebröd m..
över 2 månader
Långpannebröd
av ros
över 2 månader
Långpannebröd -
av ros
över 2 månader
Långpannerutor
av ros
över 2 månader
Långpannebröd
över 2 månader
Långpannebröd m
av Knarran
över 2 månader