Solros- & kumminbröd

Ett gott och enkel att göra bröd.

Betyg (1 röst)
Antal personer
1 bröd

Ingredienser

25 g jäst
4 dl vatten, 37 grader
1 tsk salt
1 msk honung
6-7 dl vetemjöl
2 dl rågsikt
1 dl solrosfrön, gärna rostade
1 tsk stött kummin
Smör till formen

Gör så här

Ugn; 250 grader + 125 grader

Smula jästen i en bunke. Rör ut jästen i lite av vattnet, häll i resten och tillsätt salt och honung. Tillsätt mjölsorterna, solrosfrön och kummin och arbeta ihop degen med elvispens degkrokar. Låt jäsa under bakduk 1-2 timmar.
Smöra en avlång bakform, 1,5 liter och tippa degen ner i formen. Sätt ugnen på 250 grader och låt degen jäsa medan ugnen blir varm. Grädda i nedre delen av ugnen 15 minuter. Sänk värmen till 125 grader och grädda brödet ytterligare ca 30 minuter. Stjälp upp på galler och låt svalna. Känns ytan för fuktig kan du låta den torka lite i ugnens eftervärme.
Visningar:
1138
Sparat:
3

LIKNANDE RECEPT

Kumminbröd recept
Snabbt kumminbr..
över 2 månader
Kumminbröd i bi
över 2 månader
Mina kumminbröd
av zonale
över 2 månader
Kumminbröd
av lennali
över 2 månader
Luftigt kumminb
av Queenie
över 2 månader
Potatis- och ku
av Fin
över 2 månader