Solrosbröd

Lättbakat bröd, degen behöver inte ens knådas!
Vill man så kan man byta ut solroskärnorna mot 3/4 dl linfrö.

Betyg (2 röster)
Antal personer
3 Limpor
Solrosbröd

Ingredienser

1 pkt jäst
1 liter lättmjölk
2 tsk salt
1 1/2 dl solrosfrön
4 dl grahamsmjöl
5 dl vetekross
17 dl vetemjöl special

Gör så här

Smula jästen i en bunke. Värm mjölken fingervarm, ca 37 grader. Häll mjölken över jästen och rör tills den är helt löst.

Tillsätt salt, solrosfrön, grahamsmjöl, vetekross och det mesta av vetemjölet.
Arbeta samman till en "grötdeg".

Smörj 3 st 1 1/2 liters avlånga bakformar.
Fördela degen jämnt i formarna.

Sätt ugnen på 225 grader. Låt degen jäsa ca 1 timme under bakduk i rumsvärme på dragfri plats.

Ställ formarna på galler i nedre delen av ugnen och grädda ca 1 timme.

Om ytan på brödet blir för mörkt under gräddningen kan du täcka bröden med folie.

Pensla bröden med kallt vatten, så blir skorpan mjukare och brödet blir lättare att skära.

Tag bröden ur formarna och låt dem svalna på bakgaller.
Visningar:
4461
Sparat:
165

LIKNANDE RECEPT

Solrosbröd recept
Morot- och solr..
av Forsen
över 2 månader
Ljust solrosbrö
av NewDown
över 2 månader
Solrosbröd med
över 2 månader
Tinas snabba so
av LaJefa
över 2 månader
Lättbakat solro
av marwis
över 2 månader
Tomatröra
av MrsC
över 2 månader