Solrosbröd

Betyg (0 röster)
Antal personer
2 st

Ingredienser

50 g jäst
3 dl ljummet vatten
250 g mager Kesella
1 msk socker
1 tsk salt
3 dl solroskärnor
10-11 dl ljust matbrödsmjöl

Gör så här

Smula jästen i degbunken. Häll på vattnet (37 grader). Rör om så att jästen löser sig. Tillsätt Kesella, socker, salt, solroskärnor och nästan allt mjöl. Arbeta ihop till en smidig deg. Låt jäsa övertäckt med bakduk c:a 45 minuter. Sätt ugnen på 200gr. Ta upp degen på bakbord och tillsätt ev mer mjöl. Forma till två limpor. Lägg dem på plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa ca 30 minuter. Grädda i ugn c:a 40 minuter.
Visningar:
1596
Sparat:
27

LIKNANDE RECEPT

Solrosbröd recept
Morot- och solr..
av Forsen
över 2 månader
Ljust solrosbrö
av NewDown
över 2 månader
Solrosbröd
av snutten
över 2 månader
Solrosbröd med
över 2 månader
Tinas snabba so
av LaJefa
över 2 månader
Lättbakat solro
av marwis
över 2 månader