Solrosbröd

Lånat recept

Betyg (0 röster)
Antal personer
2 bröd

Ingredienser

6 dl vetemjöl (el. vetemjöl med fullkorn)
3 dl rågsikt
2 dl rågmjöl - grovt
5 dl mjölk
½ dl rapsolja
2 msk mörk sirap
1 tsk salt
50 g jäst
Solroskärnor

Gör så här

Lös upp jästen i den ljumma mjölken. Tillsätt oljan och övriga ingredienser. Arbeta ihop till en jämn smet. Jäsa ca 45 min.

Knåda degen och dela den i två delar. Platta (kavla) ut varje del till en rektangel. Skåra den i mindre rektangelbitar. Lägg varje bröd på en plåt med bakplåtspapper. Pensla ev. med vatten. Jäsa ca 45 min. Ugn: 225 grader Tid: ca 15 min
Visningar:
1184
Sparat:
11

LIKNANDE RECEPT

Solrosbröd recept
Morot- och solr..
av Forsen
över 2 månader
Ljust solrosbrö
av NewDown
över 2 månader
Solrosbröd
av snutten
över 2 månader
Solrosbröd med
över 2 månader
Tinas snabba so
av LaJefa
över 2 månader
Lättbakat solro
av marwis
över 2 månader