Solrosbröd med dinkel

Ljuvligt gott solrosbröd

Betyg (1 röst)
Antal personer
2 bröd

Ingredienser

50 g jäst
5 dl vatten 37 grader
½ dl rapsolja
1 ½ dl solrosfrön
1 tsk salt
1 msk honung
6 dl dinkelmjöl, fullkorn
6 dl vetemjöl
Pensling
Ägg
Solrosfrö

Gör så här

Smula jästen, och lös upp i vattnet. Tillsätt olja, solrosfrön, salt, honung, dinkelmjöl och det mesta av vetemjölet. Arbeta degen väl, den ska vara ganska lös.

Jäs övertäckt i 30 min. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i två bitar. Kavla ut plattor och rulla ihop. Lägg i smorda brödformar med skarven ner. Låt jäsa övertäckta i 30 min. Pensla med uppvispat ägg och strö på solrosfrön.

Grädda i 200 grader ca 35 min. Lyft bröden ur formarna och grädda dem i 5 min till.
Visningar:
2314
Sparat:
29

LIKNANDE RECEPT

Solrosbröd recept
Morot- och solr..
av Forsen
över 2 månader
Ljust solrosbrö
av NewDown
över 2 månader
Solrosbröd
av snutten
över 2 månader
Solrosbröd med
över 2 månader
Tinas snabba so
av LaJefa
över 2 månader
Lättbakat solro
av marwis
över 2 månader